Tekijät

Suvi Teräsheimo

Fysioterapeutti, Alaraajafysioterapian erikoisopinnot, TMD-Fysioterapeutti, Lymfaterapeutti, Lähihoitaja

Koulutus

Olen työskennellyt hoitoalalla vuodesta 2003. Ensin opiskelin lähihoitajaksi ja erikoistuin kuntoutuksen koulutusohjelmaan. Hoitajan töitä tein eri asiakasryhmien kanssa kymmenisen vuotta. Tavoitteeni oli olla fysioterapeutti, joten jatko-opiskelin fysioterapeutin ammattitutkinnon Lahden Ammattikorkeakoulussa vuonna 2012. Fysioterapiaopintojeni jälkeen suoritin erikoisopintoina vuonna 2014 lymfaterapeutin (LYKO)-tutkinnon sekä TMD-eli purentaelimistön erikoisopinnot Tampereella. Kuumakivihieronnan (hot stone) opinnot opiskelin Helsingissä keväällä 2016. Viimeisin erikoisalaopintoni on alaraajafysioterapia keväältä 2018.

Kokemus

Minulla on laaja kokemus hoitoalalta. Olen työskennellyt vanhusten ja muistisairaiden parissa sekä lähihoitajana että fysioterapeuttina. Vuodesta 2012 olen työskennellyt tuki- ja liikuntaelinvaivojen sekä neurologisen fysioterapian parissa. Suurin mielenkiintoni ja erikoisosaamisalueeni ovat erikoisalat: lymfaterapia, tmd-fysioterapia sekä alaraajafysioterapia, joista pidän luentoja ja päivitän jatkuvasti osaamistani.

fysioheal-pitkospuut

Heli Lahtio

Fysioterapeutti, TtM, Äitiys- ja Lantionpohjafysioterapian opiskelija, musiikkipedagogi

fysioheal-pitkospuut

Koulutus

Olen alun perin koulutukseltani musiikkipedagogi, pääaineenani viulu. Työskentelen edelleen osa-aikaisesti musiikin parissa. Fysioterapeutiksi valmistuin Lahden ammattikorkeakoulusta vuonna 2007. Suoritin Turun ammattikorkeakoulussa neurologisen fysioterapian erikoistumisopinnot ja olenkin paljon työskennellyt neurologisten asiakkaiden kanssa. Vuonna 2017 valmistuin Jyväskylän yliopistosta Terveystieteiden maisteriksi, joissa suoritin opettajan pedagogiset opinnot. Keväällä 2018 opiskelin Äitiysfysioterapian ja Lantiopohjan fysioterapian erikoisopinnot.

Kokemus

Olen työskennellyt sekä tuki- ja liikuntaelinongelmaisten että neurologisten asiakkaiden parissa. Lisäksi olen tehnyt lantionpohjan fysioterapiaa, työskennellyt ikääntyneiden ja lasten parissa sekä työskennellyt kuntosaliohjaajana. Oman muusikkourani myötä minulla on suuri kiinnostus toimia muusikoiden parissa. Olen myös kiinnostunut omien lasten syntymän myötä äitien hyvinvoinnista, jonka vuoksi koulutin itseni äitiysfysioterapeutiksi. Koulutan itseäni jatkuvasti ja tulevaisuudessa haluaisin entistä enemmän työskennellä ihmisten hyvinvoinnin, niin fyysisen kuin psyykkisen hyvinvoinnin parantamiseksi.