Rentoutushoidot

Rentoutushoidot sopivat arjen katkaisuun ja rentoutumiseen.

Hoitoja rentoutumiseen ja palautumiseen

Rentoutushoidot

Rentoutuminen tasapainottaa autonomista hermostoa ja auttavat vapauttamaan kehon ja mielen jännityksiä. Rentoutushoidot sopivat arjen katkaisuun, nautinnolliseksi lepo hetkeksi. Rentoutushoitojen tarkoitus on syvä rentotumisen tila. 

Heal-rentoutushoito

Heal-rentoutushoito on lempeä ja rentouttava hoito. Hoito tehdään vaatteen läpi erilaisilla painallus tekniikoilla, joiden tarkoitus on lievittää kehon jännityksiä. Hoitoon voidaan yhdistää lempeää liikettä tai hengitysharjoituksia. Kehon rentoutuessa kivut lievittyvät, tuntemukset sekä tunteet selkenevät ja kehon toiminta elpyy. 

Heal-rentoutushoito tehdään vaatteen läpi, varustaudu siis mukavilla ja joustavilla vaatteilla. Asiakkaan tilanteen mukaan hoito voidaan toteuttaa istuma- tai makuuasennossa.

colourbox11111503

Hot Stone-Kuumakivihieronta

Kiviä terapiakäytössä on käytetty pitkään, jo tuhansia vuosia sitten ihmiset käyttivät kiviä erilaisissa käsittelyissä. Suomeen kiviterapia rantautui Yhdysvalloista.

Hot Stone-hieronnassa kivien tärkein elementti on niiden kyky sitoa lämpöä. Kivillä hierottaessa lämpö siirtyy noin 50 asteisista kivistä kudoksiin, kiihdyttäen aineenvaihduntaa sekä rentouttaen lihaksia.

Lämmön vaikutukset kehoon:

  • lihaskudos pehmenee
  • kollageenin venyvyys lisääntyy
  • veri- ja lymfasuonet laajenevat

Näin ollen aineenvaihdunta kehossa vilkastuu. Lämmöllä on luonnollisesti myös erittäin rentouttava vaikutus.

Fysiologiset vaikutukset ovat siis vastaavat kuin klassisessa hieronnassa, eroituksena kivien lämpövaikutus, joka tehostaa huomattavasti käsittelyä: kuumilla kivillä lämpövaikutus voi tuntua jopa 3 cm syvyydessä kudoksessa.

Jännittyneillä lihasalueilla ja triggerpiste-alueilla lämpö toimii erityisen hyvin. Ihminen aistii lämmön tehokkaasti, jolloin käsiteltävä kireä, joskus jopa aristava alue voidaan käsitellä kivuttomasti.

Miten hoito tapahtuu?

Hot Stone-hieronta on FysioHealilla öljyjen kanssa toteutettavaa manuaalista käsittelyä, jossa kiviä käytetään lihasten lämmittämiseen, rentouttamiseen sekä hierontaan. Kiviä myös käytetään asetteluissa, joilla vaikutetaan paikallisesti kudokseen lämmön avulla.

Kuumakivihierontaan voidaan yhdistellä myös kylmiä kiviä, jolloin kuuman ja kylmän kontrastilla saadaan aikaan hyvin voimakas vaikutus paikalliseen aineenvaihduntaan kun lämpö laajentaa verisuonia ja kylmä supistaa. Näitä keinoja voidaan käyttää esimerkiksi aktiiviliikkujoilla ja urheilijoille palauttavaan hoitoon ja myös turvotuksen tai selluliitin hoitoon.

Soveltuvuus

Hot Stone-Kuumakivihieronta ei sovi henkilölle mikäli lämmönsietokyky on paikallisesti tai kokonaan alentunut. Lisäksi erilaiset ihomuutokset voivat olla este hieronnalle. Hoito perustuu kuitenkin aina haastattelulle,  jossa selvitämme hoidon turvallisuuden ja soveltuvuuden juuri sinulle. Kipeänä, nuhaisena ei tähän eikä muuhunkaan manuaaliseen käsittelyyn pidä tulla.

hotstone600

Kuumakivihieronta auttaa:

  • Lihasjännityksiin
  • Fyysisestä rasituksesta palautumiseen
  • Rentoutumiseen
  • Aineenvaihdunnan tehostamiseen
  • Vaihtoehdoksi klassiselle hieronnalle

Hot Stone hieronta lyhyesti

Lämpö

Lihasten ja kudoksen käsittely lämmöllä vaikuttaa syvemmälle kehoon kuin tavanomainen hieronta.

Hot Stone hieronta

Lihasten manuaalinen käsittely kuumilla kivillä tapahtuu käyttäen klassisen hieronnan otteita.

Lihasten avaaminen

Kuumilla kivillä lihasten rentouttaminen triggerpisteitä käyttäen on kivutonta.