Äitiysfysioterapia

Fysioterapiaa odottaville ja synnyttäneillä naisille

Äitiysfysioterapia on fysioterapian erikoisala, joka on suunnattu raskaana oleville tai synnyttäneille naisille.

Mitä on äitiysfysioterapia?

Äitiysfysioterapian tarkoituksena on valmistaa vartaloa tulevaan synnytykseen tai auttaa vartaloa palautumaan synnytyksestä. Sen tavoitteena on edistää raskaana olevien sekä synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Äitiysfysioterapiassa painotetaan syvän keskivartalotuen, jännesauman ja lantionpohjan lihasten kuntouttamista. Lisäksi äitiysfysioterapiassa annetaan tietoa raskausajan liikunnasta, suorien vatsalihasten erkauman kuntoutuksesta, äidin ergonomiasta sekä kivun hoidosta.

Äitiysfysioterapian sisältö

Äitiysfysioterapiaan voivat hakeutua kaikki raskaana olevat ja synnyttäneet naiset. Äitiysfysioterapiaa tarvitsevat erityisesti naiset, joilla on esimerkiksi lantionpohjan toimintahäiriöitä, kuten virtsankarkailua. Äitiysfysioterapialla hoidetaan myös alaselän ja lantion alueen kipuja, vatsan pömpötystä tai vaikeutta saada kontrolloitua keskivartalon lihaksia.

Äitiysfysioterapia aloitetaan aina asiakkaan haastattelulla. Tämän jälkeen tutkitaan mistä mahdollinen vaiva voisi johtua. Ohjaus ja neuvonta ovat äitiysfysioterapian pääasiallisia menetelmiä. Asiakas saa yksilöllisiä kotiharjoitteita, joita hän harjoittelee itsenäisesti kotona fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti.

FysioHeal Kaislat

Ota heti yhteyttä

Varaa aika tai kysy lisätietoja 040-717 5690